Rákóczi túrós


Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
Az energiatartalom csökkentése érdekében cukor helyett használhatunk eritritet, a félzsíros túró helyett zsírszegényt, a lekvárt lecserélhetjük light változatra. Ha búzadara helyett kis szemű zabpehellyel dolgozunk, a rosttartalom növekszik. 

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

A tésztához
  • 30 dkg
    Penny búzaliszt
  • 1 teáskanál
    sütőpor
  • 15 dkg
    Líra kockamargarin
  • 5 dkg
    porcukor
  • 1 csomag
    vaníliás cukor
  • 3 db
    tojássárgája
  • 1 evőkanál
    12%-os Sissy tejföl

A töltelékhez
  • 2 db
    tojás
  • 30 dkg
    Sissy félzsíros tehéntúró
  • 2 evőkanál
    Penny étkezési búzadara
  • 15 dkg
    porcukor
  • 5 dkg
    mazsola
  • 1 db
    citrom

A habhoz
  • 15 dkg
    Penny kristálycukor
  • 3 db
    tojásfehérje
  • 10 dkg
    Prémium sárgabarack lekvár

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzákeverjük a cukrot és a vaníliáscukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. 2 db tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a mazsolával, a tojássárgájával, a búzadarával, a citrom reszelt héjával, és végül a tojások keményre vert habjával. A tésztát kinyújtjuk és egy 25 x 30-as tepsibe helyezzük. Egy villával megszurkáljuk és 160 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 10-15 percig sütjük. Ezután kivesszük, megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrótölteléket és visszatesszük sülni 140°C-on. Amikor körben barnulni kezd a széle, akkor jó. A tojásfehérjéket kis fokozaton géppel felverjük a kristálycukorral, jó sűrűnek kell lennie, nem is verjük, inkább csak keverjük, amíg a cukor el nem olvad. A túróra rakjuk, a sütőt lejjebb vesszük 120°C-ra és a habot szinte csak szárítjuk rajta.

Hasonló receptek