Rakott brokkolis karaj


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
95 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 50 dekagramm
    Burgonya
  • 50 dekagramm
    Zöldségeskert mirelit brokkoli
  • 50 dekagramm
    Kedvenc Hentese szeletelt karaj
  • 3 gerezd
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Só, bors, szerecsendió
  • 3 evőkanál
    PENNY finomliszt
  • 20 dekagramm
    Sissy trappista sajt
  • 6 dl
    Sissy tej
  • edény kikenéséhez
    Sissy vaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A burgonyát meghámozzuk és kb. 0,5 cm vastag karikákra vágjuk. Egy sütőedényt kivajazunk és az alját végigrakjuk a burgonyaszeletekkel.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
     A csont nélküli karaj szeleteket megsózzuk, borsozzuk és vékonyan megfűszerezzük szerecsendióval és a krumplira rakjuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A húsokra kerül a rózsákra szedett, megmosott brokkoli és ezeket megszórjuk 3 gerezd felszeletelt fokhagymával és egy kevés sóval.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Végül pedig 5 dkg sajtot a zöldségekre reszelünk. A többiből pedig egy kis mártást készítünk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    3 ek. lisztet 6 dl tejjel simára keverünk, egy csipet sóval megszórjuk, két reszelésnyi szerecsendiót adunk hozzá ízesítésként és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Mielőtt lehúznánk a tűzről a mártást, 15 dkg reszelt sajtot hozzákeverünk. Ezzel a mártással meglocsoljuk az előkészített ételt.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük az étel, melegen tálaljuk!