Rozmaringos csirkeszárnyak


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 1 dl
    PENNY napraforgó-étolaj
  • 2 tk
    PENNY morzsolt rozmaring
  • 2 tk
    PENNY őrölt feketebors
  • 2 tk
  • 1000 g
    Kedvenc Hentese csirkeszárny
  • 2 dl
    Sissy tejföl

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Megtisztítjuk, és félbevágjuk a csirkeszárnyakat. Az étolajjal összekeverjük a sót, az őrölt borsot, és a morzsolt rozmaringot, majd jól bedörzsöljük velük a húsokat. A szárnyakat egy magas falú tepsibe rakjuk, meglocsoljuk a maradék fűszeres olajjal, majd fóliával letakarva 150 ºC-os sütőben kb. fél óráig pároljuk
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, mellé szórjuk a karikára vágott hagymát, és a sütőt 200 ºC-ra állítva pirosra sütjük a szárnyakat. Sütés közben pecsenyelével locsoljuk a szárnyakat, hogy jobban piruljanak.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Amikor elkészültek a szárnyak, a sült hagymakarikákat a rákanalazzuk, meglocsoljuk tejföllel, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tejföl is rásüljön.