Rozmaringos csirkeszárnyak


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
vöröshagyma
1 dl
PENNY napraforgó-étolaj
2 tk
PENNY morzsolt rozmaring
2 tk
PENNY őrölt feketebors
2 tk
1000 g
Kedvenc Hentese csirkeszárny
2 dl
Sissy tejföl

Előkészítés

1
Megtisztítjuk, és félbevágjuk a csirkeszárnyakat. Az étolajjal összekeverjük a sót, az őrölt borsot, és a morzsolt rozmaringot, majd jól bedörzsöljük velük a húsokat. A szárnyakat egy magas falú tepsibe rakjuk, meglocsoljuk a maradék fűszeres olajjal, majd fóliával letakarva 150 ºC-os sütőben kb. fél óráig pároljuk
2
Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, mellé szórjuk a karikára vágott hagymát, és a sütőt 200 ºC-ra állítva pirosra sütjük a szárnyakat. Sütés közben pecsenyelével locsoljuk a szárnyakat, hogy jobban piruljanak.
3
Amikor elkészültek a szárnyak, a sült hagymakarikákat a rákanalazzuk, meglocsoljuk tejföllel, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tejföl is rásüljön.

Hasonló receptek