Sajtburger karamellizált lilahagymával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 3 darab
    Lilahagyma
  • 3 evőkanál
    San Fabio balzsamecet
  • 1 evőkanál
    PENNY nádcukor
  • 1 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 1 csipet
  • 4 darab
    Fagylakoma hamburger húspogácsa
  • 4 szelet
    Milkéria cheddar lapkasajt
  • 2 darab
    Paradicsom
  • 5 dkg
    Sissy teavaj
  • 4 darab
    Hamburger zsemle

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A hagymákat felszeletelés után olajon és kis lángon 20-30 perc alatt, hogy a hagyma ne égjen meg, karamellizáljuk. Félidőnél ráönthetjük a balzsamecetet is, és ha még édesebbre akarjuk, egy kanál nádcukor is mehet bele. A cukor elhagyható, ahhoz, hogy karamellizálódjon, a hagyma természetes cukortartalma is elegendő.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A húspogácsát megsütjük és amíg meleg a cheddar szeleteket rátesszük, hogy ráolvadjon.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Alulra jöhet ízlés szerint mustár, majonéz egy-egy evőkanálnyi, arra egy-két szelet vékonyra vágott paradicsom, rá a hús, utána egy nagy kanál a hagymából, és végül a buci teteje.