Sült csicseriborsós gyros


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 darab
    Csicseriborsó konzerv
  • 1 darab
    Paradicsom
  • 4 darab
    Friss salátalevél
  • 1 fej
    Lilahagyma
  • 4 darab
    Pita

Tzatziki
  • 1 darab
    Kígyóuborka
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 0.5 darab
    Citrom leve
  • 200 gramm
    Sissy görög joghurt

Fűszersó
  • 2 teáskanál
  • 1 csapott teáskanál
    Bors
  • 1 csapott teáskanál
    Pirospaprika
  • 1 csapott teáskanál
    Fokhagymapor
  • 1 csapott teáskanál
    Oregánó
  • 0.5 teáskanál
    Római kömény
  • 1 késhegynyi
    Őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi
    Őrölt szerecsendió

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Először a csicseriborsót leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Amíg készül a csicseriborsó, megcsináljuk a tzatzikit. Lereszeljük az uborkát, megsózzuk, majd 10 percig pihentetjük, hogy levet eresszen.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Kinyomkodjuk az uborkából a sok fölösleges vizet, hozzányomjuk a fokhagymát, felöntjük a joghurttal, majd borssal és citromlével ízesítjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A pitákat megpirítjuk, először belerakjuk a zöldségeket, a salátát, a hagymát és a paradicsomot, majd jöhet a tzatziki, a csicseriborsó, és a tetejére még egy kis tzatziki.