Toszkán kenyérsaláta


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 40 dkg
    paradicsom
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 20 dkg
    szikkadt kenyér
  • 10 ek
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 1 fej
    lilahagyma
  • 1 db
    MyBio kígyóuborka
  • 20 dkg
    San Fabio mozzarella
  • 2 tk
    Czifra mustár
  • 1 tk
    PENNY morzsolt bazsalikom

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A paradicsomot mosd meg, vágd félbe, tedd egy tálba, és sózd meg kissé, hogy levet eresszen picit. A szikkadt kenyérszeleteket aprítsd kisebb darabokra, majd forgasd össze 4 evőkanál olívaolajjal, tedd a sütőbe, és pirítsd meg kicsit. Az a jó, ha még nem kemény, de már kellemesen megpirult.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A fokhagymát pucold meg, és zúzd össze. A lila hagymát pucold meg, vágd szeletekre, felezd el őket, és bontsd kisebb részletekre, szálakra a hagymát. A kígyóuborkát mosd meg, és vágd szeletekre vagy kockákra. A paradicsom levét szűrd le, add hozzá a maradék olívaolajat, a mustárt, a fokhagymát, sózd és borsozd ízlés szerint, és keverd össze alaposan.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A mozzarellát vágd kisebb darabokra, majd add a paradicsomhoz, csakúgy, mint a hagymát és az uborkát. Végül keverd össze az öntettel, és tedd hűtőbe kicsit, hogy összeérjenek az ízek, a kenyér pedig meg tudja szívni magát kissé. Tálaláskor szórd meg bazsalikommal.

Hasonló receptek