Toszkán kenyérsaláta


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

40 dkg
paradicsom
ízlés szerint
só, bors
20 dkg
szikkadt kenyér
10 ek
San Fabio extra szűz olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
lilahagyma
1 db
MyBio kígyóuborka
20 dkg
San Fabio mozzarella
2 tk
Czifra mustár
1 tk
PENNY morzsolt bazsalikom

Előkészítés

1
A paradicsomot mosd meg, vágd félbe, tedd egy tálba, és sózd meg kissé, hogy levet eresszen picit. A szikkadt kenyérszeleteket aprítsd kisebb darabokra, majd forgasd össze 4 evőkanál olívaolajjal, tedd a sütőbe, és pirítsd meg kicsit. Az a jó, ha még nem kemény, de már kellemesen megpirult.
2
A fokhagymát pucold meg, és zúzd össze. A lila hagymát pucold meg, vágd szeletekre, felezd el őket, és bontsd kisebb részletekre, szálakra a hagymát. A kígyóuborkát mosd meg, és vágd szeletekre vagy kockákra. A paradicsom levét szűrd le, add hozzá a maradék olívaolajat, a mustárt, a fokhagymát, sózd és borsozd ízlés szerint, és keverd össze alaposan.
3
A mozzarellát vágd kisebb darabokra, majd add a paradicsomhoz, csakúgy, mint a hagymát és az uborkát. Végül keverd össze az öntettel, és tedd hűtőbe kicsit, hogy összeérjenek az ízek, a kenyér pedig meg tudja szívni magát kissé. Tálaláskor szórd meg bazsalikommal.

Hasonló receptek