Trifle nyári gyümölcsökkel


Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1.5 evőkanál
    Zselatinpor
  • 1.25 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 60 dkg
    Áfonya
  • 50 dkg
    San Fabio mascarpone
  • 11 dkg
    Porcukor
  • 2 teáskanál
    Vaníliaaroma
  • 1.2 dl
    San Fabio limoncello
  • 2 dl
    PENNY habtejszín
  • 16 dkg
    PENNY babapiskóta
  • 50 dkg
    Vegyes bogyós gyümölcs
  • 4 darab
    Őszibarack

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A trifle elkészítéséhez a zselatinport egy kis tálkában áztassuk be a hideg vízbe, és várjuk meg, amíg megduzzad.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Az áfonyát turmixoljuk le és az áfonyalét melegítsük forrásig, tegyük bele a megduzzadt zselatint, és alaposan keverjük el. A zselét öntsük egy nagy tálba, és tegyük hűtőbe egy órára, amíg majdnem megszilárdul.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A krémhez a mascarponét a cukorral, a vaníliakivonattal és 1 evőkanál limoncelloval, kézi robotgéppel keverjük el alaposan. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a mascarponés krémhez.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A még képlékeny áfonyazselé felét kanalazzuk egy szép üvegtál aljába. A darabokra tört babapiskóták felét forgassuk bele a maradék limoncelloba, és rakosgassuk ízlésesen a zselé tetejére. Tegyük rá a bogyós gyümölcsök és a szeletelt őszibarack felét, majd öntsük rá a mascarponés krém felét is.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Egyengessük el, és kezdjük újra a rétegezést a zselével, a babapiskóta-darabokkal, a gyümölcsökkel és a mascarponés krémmel. A gyümölcsökből tegyünk félre néhányat a díszítéshez.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Folpackkal fedjük le, és tegyük néhány órára a hűtőbe. Tálaláskor díszítsük a félretett gyümölcsökkel, mentalevelekkel.

Hasonló receptek