Vaníliás túrókrém nektarinnal


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
65 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Vaníliás túrókrém
  • 25 dkg
    Sissy túró
  • 35 dkg
    Sissy joghurt
  • 15 dkg
    Porcukor
  • 2 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 0.5 darab
    Citrom reszelt héja + leve
  • 2 dl
    PENNY habtejszín
  • 1 tasak
    PENNY habfixáló

Karamelizált nektarin
  • 5 darab
    Nektarin
  • 3 evőkanál
    PENNY nádcukor
  • 1 tasak
    PENNY vaníliás cukor
  • 0.5 mokkáskanál
    Őrölt fahéj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A túrót krumplinyomón átnyomjuk vagy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd simára keverjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük az ízesített túróhoz.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A nektarint kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe barna cukrot teszünk, majd kevergetve világos színűre karamellizáljuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a feldarabolt nektarint, megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és néha megrázogatva pár percig pároljuk, majd teljesen kihűtjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A poharakba 1-2 evőkanál túrókrémet teszünk, majd rákanalazunk a karamellizált nektarinból. Ezután elosztjuk a maradék túrókrémet a poharak között, majd rákanalazzuk a maradék karamellizált nektarint. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

Hasonló receptek