Zabpelyhes-répás aprósütemény


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

3 bögre
PENNY búzafinomliszt
1 tk
PENNY szódabikarbóna
0.5 tk
0.5 tk
PENNY sütőpor
2 tk
PENNY őrölt fahéj
1 bögre
PENNY zabpehely
1 bögre
PENNY nádcukor
22.5 dkg
PENNY margarin
2 db
PENNY tojás
2 tk
vanília aroma
3 db
sárgarépa
0.5 bögre
PENNY kókuszreszelék
0.5 bögre
PENNY dióbél
0.5 tk
PENNY szegfűszeg

Előkészítés

1
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy bögrét. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, szegfűszeget, fahéjat és a zabpelyhet.
2
A puha vajat keverjük habosra a cukrokkal. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília aromát, keverjük ki krémesre.
3
A répákat reszeljük le, adjuk hozzá a vajas krémhez a kókusszal és az apróra tört dióval együtt.
4
Apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket a vajashoz, alacsony fokozaton, folyamatosan keverjük a robotgéppel. Ha nem voltak elég nagyok a tojások, és nem akar összeállni a tészta, egy kis tejjel rásegíthetünk.
5
Tegyünk evőkanálnyi adagokat a sütőpapírral bélelt tepsire, 13-15 percig süssük őket.

Hasonló receptek