Zabpelyhes-répás aprósütemény


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 3 bögre
    PENNY búzafinomliszt
  • 1 tk
    PENNY szódabikarbóna
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk
    PENNY sütőpor
  • 2 tk
    PENNY őrölt fahéj
  • 1 bögre
    PENNY zabpehely
  • 1 bögre
    PENNY nádcukor
  • 22.5 dkg
    PENNY margarin
  • 2 db
    PENNY tojás
  • 2 tk
    vanília aroma
  • 3 db
    sárgarépa
  • 0.5 bögre
    PENNY kókuszreszelék
  • 0.5 bögre
    PENNY dióbél
  • 0.5 tk
    PENNY szegfűszeg

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy bögrét. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, szegfűszeget, fahéjat és a zabpelyhet.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A puha vajat keverjük habosra a cukrokkal. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília aromát, keverjük ki krémesre.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A répákat reszeljük le, adjuk hozzá a vajas krémhez a kókusszal és az apróra tört dióval együtt.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket a vajashoz, alacsony fokozaton, folyamatosan keverjük a robotgéppel. Ha nem voltak elég nagyok a tojások, és nem akar összeállni a tészta, egy kis tejjel rásegíthetünk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Tegyünk evőkanálnyi adagokat a sütőpapírral bélelt tepsire, 13-15 percig süssük őket.

Hasonló receptek