Csirkés tavaszi tekercs


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 darab
    PENNY tojás
  • 25 dkg
    PENNY finomliszt
  • 3 dl
    PENNY étolaj
  • 20 dkg
    Kedvenc Hentese csirkemellfilé
  • 2 evőkanál
    Mei Tai szójaszósz
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 1 teáskanál
    PENNY kristálycukor
  • 1.5 dl
    Kékforrás ásványvíz
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Szétválasztjuk a tojást. A tojásfehérjét robotgép habverőjével keverőtálban simára dolgozzuk 20 dkg liszttel, 2 tk olajjal, 1 csipet sóval és 1,5 dl hideg vízzel.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát cipóvá formázzuk, megkenjük 1 tk olajjal, és folpakba csomagolva pihentetjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a töltelékhez a csirkét megsózzuk, és a serpenyőben felhevített 2 ek olajon körbesütjük kb. 10 perc alatt. Ezután félrehúzzuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a szójaszósszal.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, és rövid hűlés után összeforgatjuk a marinírozott csirkehússal.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A maradék liszttel meghintett munkalapon a kicsomagolt tésztát 40 × 60 cm-es lappá nyújtjuk, és 15 × 20 cm-es lapokra vágjuk. Az egyik hosszanti felükön eloszlatjuk a tölteléket, majd a széleket megkenjük az elkevert tojássárgájával. A rövidebb végeket behajtjuk, és a lapokat hosszában feltekerjük.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A lábasban felhevített olajon a tekercseket egymás után aranybarnára sütjük, majd kivesszük és lecsepegtetjük.