Egyben sült fasírt karfiollal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 3 darab
    PENNY tojás
  • 60 dkg
    Kedvenc Hentese darált sertéshús
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 30 dkg
    Karfiol
  • 1 darab
    Zsemle
  • 1.1 liter
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • ízlés szerint
    PENNY fűszerpaprika
  • 2 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 10 dkg
    PENNY zsemlemorzsa
  • 100 ml
    Sissy tejföl
  • 10 dkg
    Milkéria reszelt sajt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Kerek tűzálló tálat kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával és a darált húst összedolgozzuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével és 1 tojással, ízlés szerint fűszerezzük, majd az előkészített tálba tesszük. Egy kis mélyedést csinálunk a közepébe, és előmelegített sütőben félig megsütjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, jó apróra feldaraboljuk, és a félig megsült hús közepén levő mélyedésbe tesszük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    2 egész tojást, olajat, tejfölt és reszelt sajtot jól összekeverünk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, és ráöntjük a karfiol tetejére, ezután visszatesszük a sütőbe, és aranysárgára sütjük.