Egyedényes sütőtökös tészta


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 20 dkg
    MYBio penne tészta
  • 20 dkg
    Karát főtt, füstölt baconszalonna
  • 50 dkg
    Sütőtök
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 2.5 dkg
    Sissy teavaj
  • ízlés szerint
    Só, bors, szerecsendió
  • 2 ág (ízlés szerint)
    Rozmaring

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy nagy lábosban eloszlatjuk a tésztát. Egyenletesen rárétegezzük a csíkokra vágott bacont, a felkockázott sütőtököt és a vékonyan felkarikázott hagymát, majd ráforgácsoljuk a vajat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A szerecsendióval, a sóval, borssal és a lecsipkedett rozmaringlevélkékkel fűszerezzük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Az egészet felöntjük 7,5 dl vízzel, majd felforraljuk, és közepes tűzön, időnként átkeverve főzzük 15 percig, amíg az edény alján 2 cm magas főzőlé marad.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Ezután a lekapcsolt tűzhelyen állni hagyjuk 5 percig.

    Végül átkeverjük, és rozmaringgal díszítve tálaljuk.