Gyros tál


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Sült krumpli
  • 1 kg
    Burgonya
  • 1 teáskanál
  • 3 csipet
    Bors
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított fokhagyma
  • 4 csipet
    PENNY fűszerpaprika édes
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított majoranna
  • 5 evőkanál
    San Fabio olívaolaj

Hús
  • 50 dkg
    Kedvenc Hentese csirkemell filé
  • 1 tasak
    Gyros fűszerkeverék
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 2 evőkanál
    San Fabio olívaolaj

Öntet
  • 3 dl
    Sissy joghurt
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Só, bors

Tálalás
  • ízlés szerint
    Jégsaláta
  • ízlés szerint
    Paradicsom
  • ízlés szerint
    Vörös káposzta
  • 4 lap
    Tortilla wrap

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A sült krumplihoz a burgonyát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral. Leöntjük az olívaolajjal, majd alaposan összekeverjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a krumplikat, majd megszórjuk a pirospaprikával. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Érdemes sütés közben többször is átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen süljön.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A gyros tál elkészítéséhez a csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az olívaolajat, majd összeforgatjuk. Kevés olajon megsütjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Az öntethez a joghurtot sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és összekeverjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A csirkemellet a sült krumplival, a csíkokra vágott salátával és liala káposztával, a kockákra vágott paradicsommal, és a szeletelt hagymával tálaljuk. Végül leöntjük a fokhagymás szósszal és tortilla wrappal vagy pitával kínáljuk.