Hagyományos dödölle


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 kg
    Burgonya
  • ízlés szerint
  • 20 dkg
    Vöröshagyma
  • 20 dkg
    Dárdás sertészsír
  • 10 dkg
    Sissy tejföl
  • 40 dkg
    PENNY finomliszt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A hagyományos dödölle elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A víz egy ujjnyival lejjebb érjen, mint a burgonya, és főzés közben néha forgassuk meg, hogy egyenletesen főjön.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a felaprított hagymát sertészsíron megpirítjuk, majd ha kész, levesszük a tűzről.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha megfőtt a krumpli, krumplinyomóval összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kb. 6-8 percig tűz felett keverjük egy fakanállal, egészen addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát lisztezett felületre tesszük, kézzel ellapítjuk, a tetejét is meglisztezzük, majd pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A kiszaggatott dödölle mindkét oldalát zsíron megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, és frissen, tejföllel a tetején tálaljuk.