Halászlé


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Házias receptek
  • Ünnepi finomságok
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Halászlé
1 kg
Friss hal (min. 70% ponty)
1 liter
Zöldség alaplé vagy víz
1 fej
Vöröshagyma
1 gerezd
Fokhagyma
1 darab
TV paprika
1 darab
Paradicsom
2 csapott evőkanál
PENNY fűszerpaprika
1 evőkanál
San Fabio olívaolaj
ízlés szerint
Só, bors

Tálalás
1 darab
Hegyes erős paprika
1 csomag
Gyufatészta

Előkészítés

1
A hagymát, paprikát és paradicsomot finomra vágjuk.
2
Olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, valamint 1 evőkanál fűszerpaprikát.
3
Belerakjuk a halat, felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval és borssal.
4
Zubogva, forralva főzzük 25 percet, hozzáadjuk a második kanál fűszerpaprikát és még 5 percig főzzük.
5
A gyufatésztát kifőzzük és a tálaláshoz hegyes erőspaprika szeleteket vágunk.

Hasonló receptek