Juhtúrós rakott puliszka


Elkészítés teljes ideje
75 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 7 dl
    Sissy tej
  • 20 dkg
    Kukoricadara
  • 30 gramm
    Sissy teavaj
  • 20 dkg
    Dárdás füstölt szalonna
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 25 dkg
    Sissy félzsíros krémes túró
  • 20 dkg
    Juhtúró
  • 15 dkg
    Sissy tejföl
  • 20 dkg
    San Fabio mozzarella

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A tejet felforraljuk egy nagy lábasban, majd beleszórjuk a kukoricadarát és a sót. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű, krémes masszát kapunk, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a puha vajat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben egy serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, majd megpároljuk rajta a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát. Összekeverjük a kétféle, villával összetört túróval és a tejföllel, sózzuk (a juhtúró sósságától függően), borsozzuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A puliszka felét vékonyan kivajazott sütőtálba simítjuk, és eloszlatjuk rajta a túrós keveréket. Befedjük a többi puliszkával, a tetejére rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a sajt megolvad és színt kap. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek