Kapros tejfölös sajtos csirke rizzsel


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 250 gramm
    PENNY konyhakész rizs
  • 250 gramm
    Kedvenc Hentese csirkemell filé
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 darab
    Sissy mini trappista sajt
  • 100 gramm
    PENNY búzafinomliszt
  • 4 darab
    PENNY tojás
  • 300 gramm
    Sissy tejföl
  • 50 ml
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított kaporlevél
  • 2 gerezd
    Fokhagyma

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és bebundázzuk: először lisztbe, majd tojásba és a végén zsemlemorzsa helyett, finomra reszelt trappista sajtba forgatjuk és egy kb. 20×10-es tepsibe rakjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A tejfölt kikeverjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk a felaprított kaporral és alaposan elkeverjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ráöntjük a húsra és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután felvesszük 200 fokra a sütő hőmérsékletét és addig sütjük amíg kicsit aranybarna nem lesz a teteje.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    A gyorsrizst lobogó vízbe helyezzük, majd a hőfokot lejjebb véve, és lefedve megfőzzük. A tejfölös sajtos csirkét a rizzsel tálaljuk.