Klasszikus lecsó


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 80 dkg
    paprika
  • 40 dkg
    paradicsom
  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 10 dkg
    Dárdás füstölt szalonna
  • 2 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • 1 ek
    PENNY fűszerpaprika
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A lecsó elkészítéséhez a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Az olajra tesszük a szalonnát, és mérsékelt tűzön a zsírjából kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, és ízlés szerint megsózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Beleforgatjuk a paprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük 15 perc alatt, végül megkóstoljuk, és újra megsózzuk, ha szükséges. Friss kenyérrel kínáljuk.