Klasszikus pásztortarhonya


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 50 dkg
    Burgonya
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 3 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 db
    TV paprika
  • 1 db
    Paradicsom
  • 10 dkg
    Dárdás füstölt szalonna
  • szál
    Dárdás szárazkolbász
  • 15 dkg
    Tarhonya
  • 1.2 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 1 evőkanál
    Kedvenc Hentese sertészsír
  • ízlés szerint
    Só, bors, pirospaprika

Tálaláshoz
  • ízlés szerint
    Savanyú uborka

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A pásztortarhonya elkészítéséhez a burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, minden zöldséget és a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A tarhonyát a sertészsíron aranybarnára pirítjuk, felöntjük a vízzel és felforraljuk, majd sózzuk, paprikázzuk, és ha sűrűsödik a leve, akkor letakarva félretesszük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A szalonnát és a kolbászt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre dinszteljük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzáadjuk a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot, illetve annyi vizet, amennyi ellepi, majd felforraljuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és közepes lángon sűrűre főzzük, a végén pedig összekeverjük a tarhonyával. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.