Klasszikus pásztortarhonya


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

50 dkg
Burgonya
2 fej
Vöröshagyma
3 gerezd
Fokhagyma
1 db
TV paprika
1 db
Paradicsom
10 dkg
Dárdás füstölt szalonna
szál
Dárdás szárazkolbász
15 dkg
Tarhonya
1.2 dl
Kékforrás mentes ásványvíz
1 evőkanál
Kedvenc Hentese sertészsír
ízlés szerint
Só, bors, pirospaprika

Tálaláshoz
ízlés szerint
Savanyú uborka

Előkészítés

1
A pásztortarhonya elkészítéséhez a burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, minden zöldséget és a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
2
A tarhonyát a sertészsíron aranybarnára pirítjuk, felöntjük a vízzel és felforraljuk, majd sózzuk, paprikázzuk, és ha sűrűsödik a leve, akkor letakarva félretesszük.
3
A szalonnát és a kolbászt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre dinszteljük.
4
Hozzáadjuk a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot, illetve annyi vizet, amennyi ellepi, majd felforraljuk.
5
Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és közepes lángon sűrűre főzzük, a végén pedig összekeverjük a tarhonyával. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.      

Hasonló receptek