Konfitált kacsacomb lilakáposztás rétessel


Előkészítés
25 perc
Elkészítés teljes ideje
350 perc
Nehézség

Kategória
  • Házias receptek
  • Ünnepi finomságok
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Kacsacomb
8 darab
Friss kacsacomb
1 kg
Karát kacsazsír
2 fej
Vöröshagyma
4 gerezd
Fokhagyma
4 szem
Piros burgonya
2 szál
Friss rozmaring
6 szál
Friss kakukkfű
1 darab
PENNY egész fahéj
ízlés szerint
PENNY szerecsendió
ízlés szerint
Só, bors

Almás mézes balzsamecetes mártás
1 liter
Purissima almalé (100%-os)
200 gramm
PENNY akácméz
100 gramm
San Fabio balzsamecet
1 gerezd
Fokhagyma
1 szál
Friss rozmaring
2 szál
Friss kakukkfű
4 szem
PENNY egész feketebors

Lilakáposztás rétes
1 fej
Lilakáposzta
1 darab
Narancs
1 dl
San Fabio balzsamecet
2 dl
Purissima almalé (100%)
2 dl
Zöldség alaplé
1 csomag
PENNY aszalt tőzegáfonya
5 evőkanál
PENNY nádcukor
2 csipet
PENNY őrölt fahéj
ízlés szerint
PENNY őrölt feketebors
1 csomag
PENNY TO GO rétestészta
100 gramm
Sissy teavaj
1 darab
Tojás
ízlés szerint

Előkészítés

1
1

Kacsacombok elkészítése

A combokat megtisztítjuk, ha vannak toll tokok, egy késsel lekaparjuk vagy szálkázó csipesszel kihúzzuk. 
2
2
A kacsacombokat alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és szerecsendióval, majd egy órát pihentetjük.
3
3
 A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Forró serpenyőben kevés kacsazsíron körbe pirítjuk a combokat.
4
4
 Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a hagymákat is.
5
5
Egy tepsi aljába tesszük a hagymákat és a fűszereket, majd rá a kacsacombokat.
6
6
A zsírt megolvasztjuk és annyit öntünk a kacsacombokra, hogy ellepje.
7
7

110 C fokos sütőben lefedve konfitáljuk 4 órát (alacsony hőmérsékleten olajban főzzük).

TIPP:

Zsírban kihűtve a hús másfél hétig is eltartható.


8
8

Ebből kivéve tálalás előtt grill fokozaton pár perc alatt ropogósra sütjük a bőrét. 

TIPP: A leszűrt zsír használható sütéshez, hagymás kacsazsíros kenyérhez savanyúságokkal.


9
9

Almás mézes balzsamecetes mártás

Az összetevőket egy forralóban mártás állagúra redukáljuk, majd átszűrjük.
10
10

Lilakáposztás rétes

A lilakáposztát legyaluljuk vagy vékonyra szeleteljük. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
11
11

Felforrósított lábasban karamelizáljuk a cukrot, majd rádobjuk a káposztát. Hozzáadjuk a balzsamecetet, narancslevet, almalevet, alaplevet és az aszalt tőzegáfonyát. (Mehet hozzá akár lekvár is, vagy ropogós). Sózzuk és fűszerezzük borssal, fahéjjal és a narancshéjjal.


12
12

A káposztát fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk körülbelül 30 percig, majd fedő nélkül elforraljuk a levét és hagyjuk kihűlni.


13
13
Az első réteslapokat konyharuhára helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal, majd így teszünk a második és harmadik lap rétegezésénél is.
14
14
Egyenletesen eloszlatjuk a káposztát, majd szorosan felcsavarjuk.
15
15
Lekenjük felvert tojással, és hagyjuk száradni 15 percet.
16
16

Villával megszurkáljuk.

180C fokon, légkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek