Konfitált kacsacomb lilakáposztás rétessel
Kategória
Hozzávalók
Előkészítés
Kacsacombok elkészítése
110 C fokos sütőben lefedve konfitáljuk 4 órát (alacsony hőmérsékleten olajban főzzük).
TIPP:
Zsírban kihűtve a hús másfél hétig is eltartható.
Ebből kivéve tálalás előtt grill fokozaton pár perc alatt ropogósra sütjük a bőrét.
TIPP: A leszűrt zsír használható sütéshez, hagymás kacsazsíros kenyérhez savanyúságokkal.
Almás mézes balzsamecetes mártás
Lilakáposztás rétes
Felforrósított lábasban karamelizáljuk a cukrot, majd rádobjuk a káposztát. Hozzáadjuk a balzsamecetet, narancslevet, almalevet, alaplevet és az aszalt tőzegáfonyát. (Mehet hozzá akár lekvár is, vagy ropogós). Sózzuk és fűszerezzük borssal, fahéjjal és a narancshéjjal.
A káposztát fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk körülbelül 30 percig, majd fedő nélkül elforraljuk a levét és hagyjuk kihűlni.
Villával megszurkáljuk.
180C fokon, légkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.