Magyaros hot dog


Elkészítés teljes ideje
25 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 50 g
    Sissy teavaj
  • 3 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • 5 dkg
    PENNY nádcukor
  • 1 ek
    PENNY ételecet
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 4 db
    Dárdás virsli
  • 4 db
    kifli
  • 8 szelet
    Karát csirkemell sonka
  • 10 dkg
    Sissy tejföl
  • 1 tk
    PENNY tört chilipaprika

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A megtisztított hagymákat felszeleteljük, majd a felforrósított vaj és olaj keverékén kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Megszórjuk cukorral, meglocsoljuk az ecettel, és addig pároljuk, amíg elfő a folyadék. Levesszük a tűzről, sózzuk és borsozzuk, majd melegen tartjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A kifliket hosszában kettévágjuk, és 220 fokos sütőben 3 percig sütjük. A virsliket 2-2 szelet sonkába tekerjük, és megsütjük a felforrósított olajon.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tejfölt összekeverjük egy csipet csilivel. A kiflik alsó részére 1-1 virslit teszünk és megkenjük a tejföllel, majd ráhalmozzuk a karamellizált hagymát. Végül befedjük a másik fél kiflivel.