Nyári bulgursaláta csirkemellel


Elkészítés teljes ideje
55 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 400 g
    csicseriborsó
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 4 ek
    MyBio olívaolaj
  • 120 g
    bulgur
  • 7 dl
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • 500 g
    Kedvenc Hentese csirkemellfilé
  • 10 db
    koktélparadicsom
  • 1 fej
    lilahagyma
  • 5 g
    PENNY szárított kaporlevél
  • 1 csokor
    menta
  • 1 fél
    citrom

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A nyári bulgursaláta csirkemellel recept első lépéseként a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk és bekeverjük sóval, borssal, majd belenyomjuk a fokhagymát is. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal és alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felére öntjük és eloszlatjuk rajta. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A csirkemellfilét megtisztítjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben, a maradék olívaolajon mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, oldalanként 2-3 perc alatt. Ezután kiszedjük a serpenyőből és a csicseriborsók mellé dobjuk a 180 fokos sütőbe. Itt még 10-12 percet fognak együtt eltölteni.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben, közepes lángon puhára főzzük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Amíg sül a csirke és a csicseriborsó, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, apróra vágjuk a lila hagymát és a zöldfűszereket, majd egy nagy keverőtálban összekeverjük a megfőtt és kihűlt bulgurral. Meglocsoljuk egy citrom levével, majd hozzáöntjük a megsült csicseriborsót és elkeverjük. Ha nem elég fűszeres, sózzuk és borsozzuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és jöhet a tálalás. A bulgursalátát egy nagy tálra halmozzuk, a tetejére helyezzük a felszeletelt csirkemellfiléket, és végül egy fél citrom levével meglocsoljuk még.