Nyári bulgursaláta csirkemellel


Elkészítés teljes ideje
55 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

400 g
csicseriborsó
ízlés szerint
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
MyBio olívaolaj
120 g
bulgur
7 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
500 g
Kedvenc Hentese csirkemellfilé
10 db
koktélparadicsom
1 fej
lilahagyma
5 g
PENNY szárított kaporlevél
1 csokor
menta
1 fél
citrom

Előkészítés

1
A nyári bulgursaláta csirkemellel recept első lépéseként a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk és bekeverjük sóval, borssal, majd belenyomjuk a fokhagymát is. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal és alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felére öntjük és eloszlatjuk rajta. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
2
A csirkemellfilét megtisztítjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben, a maradék olívaolajon mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, oldalanként 2-3 perc alatt. Ezután kiszedjük a serpenyőből és a csicseriborsók mellé dobjuk a 180 fokos sütőbe. Itt még 10-12 percet fognak együtt eltölteni.
3
A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben, közepes lángon puhára főzzük.
4
Amíg sül a csirke és a csicseriborsó, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, apróra vágjuk a lila hagymát és a zöldfűszereket, majd egy nagy keverőtálban összekeverjük a megfőtt és kihűlt bulgurral. Meglocsoljuk egy citrom levével, majd hozzáöntjük a megsült csicseriborsót és elkeverjük. Ha nem elég fűszeres, sózzuk és borsozzuk.
5
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és jöhet a tálalás. A bulgursalátát egy nagy tálra halmozzuk, a tetejére helyezzük a felszeletelt csirkemellfiléket, és végül egy fél citrom levével meglocsoljuk még.

Hasonló receptek