Nyári mustáros csirkenyárs tzatzikivel


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    Kedvenc Hentese csirkemell

Pác
  • 2 evőkanál
    Czifra mustár
  • 1 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál
    Bors
  • 1 teáskanál
    Kurkuma
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 teáskanál
    Rozmaring
  • ízlés szerint
    Citrom leve

Tzatziki
  • 1 darab
    Kígyóuborka
  • 4 evőkanál
    Milkéria görög joghurt
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • ízlés szerint

Tálalás
  • ízlés szerint
    Rizs, salátalevél

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A nyári mustáros csirkenyárshoz először elkészítjük a pácot. Ehhez a mustárt elkeverjük az olajjal, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát, a préselt fokhagymát, a citrom héját és levét, az aprított rozmaringot.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A csirkemellet felkockázzuk és beleforgatjuk a pácba. (Érdemes kesztyűt húzni, mert a kurkuma megfogja a kezünket.)
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Hurkapálcikára húzzuk a csirkekockákat, és 12 perc alatt megforgatva kevés olívaolajon serpenyőben készre sütjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A tzatzikihez a kígyóuborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük és kinyomkodjuk a nedvességet belőle, majd üvegedénybe tesszük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Rákanalazzuk a görög joghurtot, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, megsózzuk, átkeverjük és hűtőben lehűtjük.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
     A csirkenyársat salátalevélen, a tzatzikivel és párolt rizzsel tálaljuk.