Olasz krumplis nachos


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

800 gramm
Burgonya
250 gramm
Kedvenc Hentese csirkemell filé
ízlés szerint
Só, bors
3 evőkanál
myBIO extra szűz olívaolaj
125 gramm
Koktélparadicsom
1 kisebb fej
Lilahagyma
2 teáskanál
Oregánó
20 gramm
San Fabio grana padano sajt
3 szelet
San Fabio prosciutto sonka
200 gramm
San Fabio mozzarella
2 evőkanál
San Fabio zöld pesztó
6 szem (ízlés szerint)
PENNY olajbogyó
1 kicsi csokor
Friss bazsalikom

Előkészítés

1
A krumplit megmossuk, héjastul, mérettől függően 4 vagy 6 cikkelyre vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.
2
Egy kb. 30×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul.
3
Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőmérsékleten 3-4 perc alatt megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet és kiszedjük.
4
Ugyanabban a serpenyőben picit megpirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, rádobjuk a felszeletelt lilahagymát és ha kicsit összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és elzárjuk.
5
A megpirult krumplit kivesszük és ráreszeljük a parmezánt, rárakjuk a csirkemellet, az elősütött paradicsomos hagymát és a prosciutto-szeleteket úgy, hogy egyenletesen mindenhova jusson.
6
Visszarakjuk a sütőbe további 5 percig. Ezután rátépkedjük a mozzarellát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem olvad vagy meg nem pirul.
7
Ha kész kivesszük, rárakjuk a pesztót, megszórjuk felszeletelt olívabogyóval és megszórjuk a friss bazsalikommal ezután ehetjük is.

Hasonló receptek