Olasz vega töltött padlizsán


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • Vegán receptek
Húsmentes recept

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 db
    Padlizsán
  • ízlés szerint
    San Fabio extra szűz olivaolaj
  • 2 db
    Burgonya
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • ízlés szerint
    San Fabio Grana padano sajt
  • 1 csomag
    San Fabio mozzarella
  • 1 csokor
    Friss petrezselyem
  • 1 tasak
    Friss rukkola

Marinara szószhoz
  • 2 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • ízlés szerint
    Friss bazsalikom
  • 1 konzerv
    My BIO pradaicsomszósz

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A marinara szószhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsommal, mehet bele a bazsalikom, és 10 percet rotyogtatjuk, közben előkészítjük a padlizsánt.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A padlizsánokat elfelezzük, a belsejüket beirdaljuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul. Kiszedjük a belsejét.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy serpenyőben magas hőmérsékleten megpirítjuk a kis kockákra vágott krumplit, erre jöhet a marinara szósz és a padlizsán kikapart belseje.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    10 percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a Grana dadano sajtto is. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, és visszatöltjük a padlizsánokba.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Rátépkedjük rusztikusan a mozzarellát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

    Friss rukkolával tálaljuk.