Őszibarackos grillezett pulykasaslik oregánós burgonyapürével


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 60 dkg
    Kedvenc Hentese pulykamellfilé
  • 6 darab
    Őszibarack
  • ízlés szerint
    Só, bors, oregano
  • 0.5 dl
    MYBio olívaolaj
  • 70 dkg
    Burgonya
  • 4 dkg
    Sissy teavaj
  • 5 dl
    Sissy tej

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel 2 x 2 cm-es kockákra daraboljuk fel.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat nagyobb darabokra vágjuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A húskockákat és a barackdarabokat felváltva, vízbe áztatott bambusznyársakra húzzuk. Mindet megszórjuk egy kevés sóval, borssal és az oregánó lecsipkedett, felaprított leveleivel.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Meglocsoljuk a nyársakat az olívaolajjal, végül faszénparázs fölött, oldalanként 12-15 perc alatt, pirosra sütjük őket.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A körethez felkockázzuk a meghámozott burgonyát, és sós vízben puhára főzzük.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Aztán leszűrjük, még forrón áttörjük burgonyanyomóval, és beledolgozzuk a puha vajat, a tejet és a felaprított oregánót. Ezt kínáljuk a saslikok mellé. Oregánólevelekkel díszíthetjük.