Paradicsomos krumpli kolbásszal


Előkészítés
30 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 4 darab
    Paradicsom
  • 1 darab
    Kápia paprika
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 3 gerezd
    Fokhagyma
  • 4 darab
    Burgonya
  • 2 szál
    Dárdás debreceni csemege kolbász
  • 1 evőkanál
    MyBIO extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál
    PENNY sűrített paradicsom
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 csipet
    PENNY morzsolt rozmaring
  • tálaláshoz
    Kovászos gyökérkenyér

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A paradicsomokat és a paprikát megmossuk, durvára kockázzuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A hagymát, fokhagymagerezdeket és a burgonyákat meghámozzuk, a hagymát és a burgonyát felkockázzuk, a fokhagymát egy kés lapjával összenyomjuk. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Felforrósítunk egy lábasban egy kevés olívaolajat, és megpirítjuk rajta a kolbászkarikákat. Hozzádobjuk a hagymaféléket, együtt pirítjuk néhány percig, azután hozzáadjuk a burgonyát, a paradicsomot és a paprikát, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a rozmaringot, és hozzáöntünk kb. 50 ml vizet. Lefedve kb. 40 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, a paradicsom pedig jó sok levet ereszt.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután levesszük a fedőt, és további 10-15 percig főzzük, amíg a folyadék kissé besűrűsödik. Friss kovászos kenyérrel tálaljuk a paradicsomos-kolbászos krumplit.