Paradicsomos lencsés pite


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
200 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Házias receptek
  • Ünnepi finomságok
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Töltelék
500 gramm
PENNY lencse
1 liter
Zöldség alaplé
1 csomag
San Fabio aszalt paradicsom
1 doboz
MyBIO darabolt paradicsom
50 gramm
PENNY panírmorzsa
2 darab
PENNY tojás
2 fej
Vöröshagyma
1 gerezd
Fokhagyma
1 kávéskanál
Czifra mustár
1 evőkanál
Friss petrezselyemzöld
1 csipet
PENNY őrölt gyömbér
1 csipet
PENNY őrölt köménymag
1 csipet
PENNY szerecsendió
1 csipet
PENNY őrölt fahéj
1 csipet
PENNY morzsolt rozmaring
1 csipet
PENNY chili
ízlés szerint
Só, bors

Pite tészta
300 gramm
PENNY finomliszt
125 gramm
Sissy teavaj
35 gramm
Kékforrás mentes ásványvíz
5 gramm
1 darab
PENNY tojás (pite kenéséhez)

Előkészítés

1
A lencsét átmossuk. (Ha beáztatjuk 12 órára abban az esetben a főzési idő a felére csökken)
2
Olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott hagymákat, majd megfuttatjuk rajta a lencsét.
3
Hozzáadjuk a kockázott paradicsom konzervet, apróra vágott aszalt paradicsomot, fűszereket, mustárt és felöntjük az alaplével, majd 25 percig fűzzük, hogy szaftos maradjon.
4
Ha kihűlt belekeverjük a tojásokat.
5
A tésztát dagasztógépben vagy kézzel homogénre gyúrjuk, két gombóc öt formázunk belőle.
6
Enyhén lisztes deszkán 3mm vastagra nyújtjuk, a kivajazott pite formába terítjük az elsőt, bele igazgatjuk, a formából kilógó szélét levágjuk.
7
Beleöntjük a tölteléket, lefedjük a másik tésztával, szintén körbevágjuk.
8
A tetejét felvert tojással lekenjük, 30 percet pihentetjük amíg megszárad. 180C fokos sütőben 30-35 percet sütjük.

Hasonló receptek