Paradicsomos rizottó


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 13 dkg
    San Fabio aszalt paradicsom
  • 8 dkg
    Vöröshagyma
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • 4 evőkanál
    San Fabio olívaolaj
  • 250 gramm
    Arborio rizs
  • 200 ml
    Fehérbor
  • 200 gramm
    Koktélparadicsom
  • 300 ml
    San Fabio passata
  • 2 darab
    PENNY leveskocka
  • 1 evőkanál
    San Fabio mascarpone
  • ízlés szerint
    PENNY bazsalikom (friss is lehet)
  • 40 gramm
    San Fabio grana padano

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A paradicsomos rizottóhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rádobjuk a rizst és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot. Nagyjából 2 percig pirítjuk, amíg a rizs kifehéredik, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk róla.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Jöhet bele a koktélparadicsom és a passata, majd annyi alaplé, amennyi ellepi a rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig öntögetjük rá merőkanalanként az alaplevet, amíg a rizs megfő, de még van „harapása” (20-25 perc).
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Elzárjuk alatta a hőt, belekeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt, valamint az aprított bazsalikomot és snidlinget, és tálaljuk.