Paradicsomos spagetti


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 200 gramm
    Aranykosát spagetti tészta
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 3 evőkanál
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • 50 gramm
    San Fabio passzírozott paradicsom
  • 150 ml
    Főzővíz a tészta levéből
  • 1 evőkanál
    PENNY Kristálycukor
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 0.5 csokor
    Friss bazsalikom
  • 125 gramm
    San Fabio Grana padano sajt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A hagymát felaprítjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a spagettit bő, sós, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de megtartunk a főzővízből.
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    A hagymás alapba kanalazzuk a paradicsompürét, amit a tészta főzővizéből ízlés szerint higítunk.

    Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk.

  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A bazsalikomot vékony szálakra szeljük, a mártásba dobjuk, végül a parmezán kb. felét is belereszeljük, és elkeverjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát olajozás nélkül keverjük a mártásba, hogy könnyebben megtapadjon rajta a szósz, majd tányérba szedjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és bazsalikommal díszítjük.