Rakott kelkáposzta


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Allergének: tej 
Tápanyagtartalom (1 szelet):  Energia (kcal): 261 Fehérje (g): 16   Szénhidrát (g): 12 Zsír (g): 16

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 kg
    kelkáposzta
  • 50 dkg
    sertés darálthús
  • 2 evőkanál
    napraforgó étolaj
  • 10 dkg
    rizs
  • 1 dl
    tejföl
  • 1 közepes fej
    vöröshagyma
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 1 csipetnyi
    őrölt bors
  • 1 csipetnyi
    köménymag
  • 1 csipetnyi
    majoranna
  • 1 csipetnyi

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A megtisztított, megmosott kelkáposztát leveleire szedjük, a torzsáját kivágjuk. Sóval, köménymaggal, majorannával ízesített, meleg, sós vízben majdnem puhára főzzük. Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a tisztított, apró kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, majd ízesítve sóval, borssal, kömény maggal, zúzott fokhagymával jól összepirítjuk és kevés melegvizet ráöntve fedő alatt puhára pároljuk. Közben megpároljuk a rizst. A leszűrt kelkáposzta felét elterítjük az olajjal vékonyan kikent tepsiben, rásimítjuk a rizst, erre kerül a hús és végül beterítjük a maradék kelkáposztával. Tetejét tejföllel meglocsolva, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben pirosra sütjük. Kockára vágva tálaljuk.