Retro fasírtos zsemle


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 200 gramm
    Kedvenc Hentese darált sertéshús
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 1 db
    PENNY tojás
  • 200 ml
    Sissy tej
  • 3 db
    zsemle
  • 2 tk
    PENNY őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk
    PENNY őrölt fűszerkömény
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 3 ek
    PENNY panírmorzsa
  • 2 dl
    PENNY napraforgó étolaj
  • 2 ek
    Czifra mustár
  • 2 ek
    Czifra paprikakrém
  • 2 levél
    fejes saláta
  • 100 gramm
    PENNY vágott vegyes savanyúság
  • 50 gramm
    Milkeria reszelt trappista sajt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a tojással és a darált hússal együtt egy tálba helyezzük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A zsemlét beáztatjuk a tejbe, ha már megszívta magát, kinyomkodjuk, és hozzátesszük a darált húshoz. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, fűszerköményt, megszórjuk sóval és borssal, alaposan összegyúrjuk, és körülbelül egyforma pogácsákat készítünk belőle.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy tányérba zsemlemorzsát öntünk, a pogácsákat megforgatjuk benne, majd olajban kisütjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Zsemléket kettévágjuk, az egyik felét megkenjük paprikakrémmel, a másik felét mustárral. A mustárral megkent felére ráhelyezzük a salátát, a savanyúságot, a húspogácsát, a felszeletelt lilahagymát. A paprikakrémmel megkent felére rátesszük a reszelt sajtot és rátesszünk a lilahagymára.