Sajtos-csirkés rakott karfiol


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    karfiol
  • 7 dl
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 20 dkg
    Kedvenc Hentese csirkemellfilé
  • 2 tk
    MyBio olívaolaj
  • 4 gerezd
    fokhagyma
  • 1 tk
    kakukkfű
  • 100 g
    Sissy teavaj
  • 200 ml
    Milkeria főzőtejszín
  • 15 dkg
    Sissy trappista sajt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A karfiolrózsákat sós vízben negyedóra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Olívaolajon megpirítjuk a csirkemell kockákat, amit sózzunk-borsozzunk, dobjunk rá két gerezd fokhagymát, és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy tepsit kivajazunk, majd az előfőzött és leszűrt karfiolt beleborítjuk, amire ráöntjük a sült csirkemellet.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy kis tálba összekeverjük a tejszínt zúzott fokhagymával és őrölt borssal, majd ezt ráöntjük a csirkés karfiolra.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A karfiolok tetejére vajdarabokat vágunk, amiket megszórunk rendesen reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Sütés hőfoka: 200 °C