Sajtos-tejszínes sült tészta


Elkészítés teljes ideje
55 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • ízlés szerint
  • 40 dkg
    Aranykosár makaróni tészta
  • 10 dkg
    Sissy trappista sajt
  • 1 gerezd
    fokhagyma
  • 3 dl
    Milkeria főzőtejszín
  • 5 dkg
    Sissy teavaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük. A tejszínt felforraljuk a zúzott fokhagymával és néhány percig főzzük. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd beleforgatjuk a leszűrt tésztát és ízlés szerint megsózzuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tejszínes tésztát egy kivajazott tűzálló tálban elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt kissé megpirul, de belül krémes marad az étel.