Spenótos-tejszínes gnocchi besütve


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 evőkanál
Sissy teavaj
1 fej
Vöröshagyma
3 fej
Fokhagyma
120 gramm
Zöldségeskert bébispenót
250 ml
Sissy főzőtejszín
100 ml
Sissy tej
1 evőkanál
PENNY finomliszt
400 gramm
San Fabio félkész gnocchi
120 gramm
Milkéria reszelt trappista sajt
1 teáskanál
Chilipor
ízlés szerint
Só, bors

Előkészítés

1
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát, 2-3 perc alatt megkaramellizáljuk, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát és további 1-2 percig pirítjuk.
2
Hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chiliport, majd összerottyantjuk. Mikor összeestek a levelek, felöntjük a tejszínnel.
3
Egy kis tálban, habverővel csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, és hozzáadjuk a tejszínes-spenótos alaphoz. Egy tepsibe borítjuk a bolti gnocchikat, ráöntjük a tejszínes szószt, alaposan összeforgatjuk a gnocchival, és reszelünk rá sajtot.
4
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek