Stefánia vagdalt - a PENNY séf receptje


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
130 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 kg
    Kedvenc Hentese sertés darálthús
  • 1 dl
    Sissy habtejszín
  • 100 gramm
    Dárdás füstölt zsírszalonna
  • 1 csomag
    Salty pörkölt, sós kesudió (opcionális)
  • 6 darab
    PENNY tojás
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 1 darab
    Kisebb bagette (nem baj, ha szikkadt)
  • 1 evőkanál
    PENNY fűszerpaprika
  • 5 szál
    Friss kakukkfű (szárított is lehet)
  • 2 szál
    Friss rozmaring (szárított is lehet)
  • ízlés szerint
    Só és bors

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A Stefánia közepébe szánt tojásokat forrásban lévő vízben 8 percet főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A bagettet felkockázzuk és előmelegített sütőben 180 C fok légkeverésen 10-15 perc alatt megpirítjuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A vörös és fokhagymát apróra vágjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A szalonnát kis kockákra vágjuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A friss zöldfűszereket finomra vágjuk.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Felhevített serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadva a hagymákat is. 
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzákeverjük a pirított kenyér kockákat és felöntjük a tejszínnel.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    A tejszínes hagymás alapot hagyjuk kihűlni.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    A kedsudiót durván összevágjuk.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    A darálthúshoz adjuk a hagymás alapot, két egész tojást, a vágott kesudiót, fűszerpaprikát, sót és borsot, majd alaposan összekeverjük.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    A sütő forma alsó negyedéig megtöltjük a fasírttal, ráhelyezzük a főtt tojásokat, majd azokat befedjük a maradék hússal.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Előmelegített sütőben 180 C fok légkeverésen a forma méretétől és sütőtől függően 50 percet sütjük. (Érdemes alá tepsit rakni, hogy az esetlegesen kifolyó zsír ne a sütőbe kerüljön)
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Alaposan kihűtjük, majd a formát spatulával körbe vágva kifordítjuk és szeleteljük.