Stefánia vagdalt - a PENNY séf receptje


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
130 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 kg
Kedvenc Hentese sertés darálthús
1 dl
Sissy habtejszín
100 gramm
Dárdás füstölt zsírszalonna
1 csomag
Salty pörkölt, sós kesudió (opcionális)
6 darab
PENNY tojás
4 gerezd
Fokhagyma
2 fej
Vöröshagyma
1 darab
Kisebb bagette (nem baj, ha szikkadt)
1 evőkanál
PENNY fűszerpaprika
5 szál
Friss kakukkfű (szárított is lehet)
2 szál
Friss rozmaring (szárított is lehet)
ízlés szerint
Só és bors

Előkészítés

1
A Stefánia közepébe szánt tojásokat forrásban lévő vízben 8 percet főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk.
2
A bagettet felkockázzuk és előmelegített sütőben 180 C fok légkeverésen 10-15 perc alatt megpirítjuk.
3
A vörös és fokhagymát apróra vágjuk.
4
A szalonnát kis kockákra vágjuk.
5
A friss zöldfűszereket finomra vágjuk.
6
Felhevített serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadva a hagymákat is. 
7
Hozzákeverjük a pirított kenyér kockákat és felöntjük a tejszínnel.
8
A tejszínes hagymás alapot hagyjuk kihűlni.
9
A kedsudiót durván összevágjuk.
10
A darálthúshoz adjuk a hagymás alapot, két egész tojást, a vágott kesudiót, fűszerpaprikát, sót és borsot, majd alaposan összekeverjük.
11
A sütő forma alsó negyedéig megtöltjük a fasírttal, ráhelyezzük a főtt tojásokat, majd azokat befedjük a maradék hússal.
12
Előmelegített sütőben 180 C fok légkeverésen a forma méretétől és sütőtől függően 50 percet sütjük. (Érdemes alá tepsit rakni, hogy az esetlegesen kifolyó zsír ne a sütőbe kerüljön)
13
Alaposan kihűtjük, majd a formát spatulával körbe vágva kifordítjuk és szeleteljük.

Hasonló receptek