Sült fetás tészta


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 300 gramm
    Koktélparadicsom
  • 2 kávéskanál
    Friss kakukkfű (vagy szárított, morzsolt)
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 fej
    Lilahagyma
  • 0.5 darab
    Citrom
  • 20 dkg
    Milkéria feta sajt
  • 4 evőkanál
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 300 gramm
    San Fabio penne
  • ízlés szerint
    Friss bazsalikomlevél

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    A paradicsomot megmossuk. Friss kakukkfű esetén: miután a kakukkfüvet is leöblítettük és megszárítottuk, lecsipkedjük a leveleit. 

    A fokhagymát megtisztítjuk, aztán felaprítjuk. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. A citrom levét kifacsarjuk.

  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A fetát lecsepegtetjük, majd egészben egy kb. 20 x 15 cm-es hőálló tál közepére helyezzük. Paradicsomot, a kétféle hagymát, valamint a kakukkfüvet szórjuk köré.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Meglocsoljuk a tál tartalmát az olívaolajjal és a citromlével, azután finoman sózzuk és borsozzuk. 220 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben kifőzzük a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Kivesszük a sütőből a tálat, majd villával durvára vágjuk a fetát meg a paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a tésztát, és alaposan összeforgatjuk az egészet.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Frissen aprított bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.