Sült pásztortarhonya


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    Sárga burgonya
  • 500 gramm
    Zöldség alaplé
  • 250 gramm
    Aranykosár tarhonya
  • 150 gramm
    Dárdás lángolt kolbász
  • 100 gramm
    Sissy trappista sajt
  • 75 gramm
    Dárdás füstölt szalonna
  • 50 gramm
    Aszalt paradicsom
  • 15 gramm
    PENNY fűszerpaprika
  • 3 gramm
    PENNY fekete bors
  • 3 gerezd
    Fokhagyma
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 2 darab
    Paradicsom
  • 1 darab
    Kápia paprika
  • 1 evőkanál
    MYBio extra szűz olivaolaj
  • 20 gramm

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A paprika és paradicsom héját szakács fáklyával vagy gázrózsa felett megégetjük, majd megpucoljuk (ez a lépés elhagyható) , majd kicsumázzuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A paradicsomot és paprikát apró kockára, a hagymát finomra, a burgonyát pedig 1x1 cm-es kis kockákra vágjuk. (Ez fontos hogy egyszerre készüljön el a tarhonyával!)
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A füstölt szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Felhevített lábasban kevés olíva olajon megpirítjuk a szalonnát, kolbászt és a hagymákat. Hozzá adjuk a tarhonyát és burgonyát, amit szintén kissé lepirítunk.

    Megszórjuk a fűszerpaprikával és miközben elkeverjük bele öntjük az összevágott paprikát és paradicsomot.

  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Felengedjük zöldség alaplével. Ízesítjük sóval és fűszerezzük fekete borssal.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Forrástól számítva 25 percet gyöngyözve főzzük, közepes lángon. Néha megkeverjük.
  7. accessibility.recipes.cookingstep

    Ha letelt a főzési idő húzzuk félre, amíg a sütő 225C fokra nem melegszik hagyjuk fedő alatt pihenni.

     A kész pásztortarhonyát vasedénybe vagy üveg tálba tesszük, a tetejére reszeljünk trappista sajtot (lehet füstölt is), majd 8-10 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.