- 500 grammSárga burgonya
- 500 grammZöldség alaplé
- 250 grammAranykosár tarhonya
- 150 grammDárdás lángolt kolbász
- 100 grammSissy trappista sajt
- 75 grammDárdás füstölt szalonna
- 50 grammAszalt paradicsom
- 15 grammPENNY fűszerpaprika
- 3 grammPENNY fekete bors
- 3 gerezdFokhagyma
- 2 fejVöröshagyma
- 2 darabParadicsom
- 1 darabKápia paprika
- 1 evőkanálMYBio extra szűz olivaolaj
- 20 grammSó

Sült pásztortarhonya
Elkészítés teljes ideje
60 percNehézség
Kategória
- Főételek
- PENNY Séf
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
- 500 grammSárga burgonya
- 500 grammZöldség alaplé
- 250 grammAranykosár tarhonya
- 150 grammDárdás lángolt kolbász
- 100 grammSissy trappista sajt
- 75 grammDárdás füstölt szalonna
- 50 grammAszalt paradicsom
- 15 grammPENNY fűszerpaprika
- 3 grammPENNY fekete bors
- 3 gerezdFokhagyma
- 2 fejVöröshagyma
- 2 darabParadicsom
- 1 darabKápia paprika
- 1 evőkanálMYBio extra szűz olivaolaj
- 20 grammSó
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepA paprika és paradicsom héját szakács fáklyával vagy gázrózsa felett megégetjük, majd megpucoljuk (ez a lépés elhagyható) , majd kicsumázzuk.
- accessibility.recipes.cookingstepA paradicsomot és paprikát apró kockára, a hagymát finomra, a burgonyát pedig 1x1 cm-es kis kockákra vágjuk. (Ez fontos hogy egyszerre készüljön el a tarhonyával!)
- accessibility.recipes.cookingstepA füstölt szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
- accessibility.recipes.cookingstep
Felhevített lábasban kevés olíva olajon megpirítjuk a szalonnát, kolbászt és a hagymákat. Hozzá adjuk a tarhonyát és burgonyát, amit szintén kissé lepirítunk.
Megszórjuk a fűszerpaprikával és miközben elkeverjük bele öntjük az összevágott paprikát és paradicsomot.
- accessibility.recipes.cookingstepFelengedjük zöldség alaplével. Ízesítjük sóval és fűszerezzük fekete borssal.
- accessibility.recipes.cookingstepForrástól számítva 25 percet gyöngyözve főzzük, közepes lángon. Néha megkeverjük.
- accessibility.recipes.cookingstep
Ha letelt a főzési idő húzzuk félre, amíg a sütő 225C fokra nem melegszik hagyjuk fedő alatt pihenni.
A kész pásztortarhonyát vasedénybe vagy üveg tálba tesszük, a tetejére reszeljünk trappista sajtot (lehet füstölt is), majd 8-10 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.