Tojásos nokedli fejessalátával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 50 dkg
    PENNY finomliszt
  • 7 darab
    PENNY tojás
  • 4 dl
    Kékforrás természetes mentes ásványvíz
  • 7 dkg
    Sissy teavaj

Saláta
  • 1 darab
    Fejessaláta
  • 3 kávéskanál
    PENNY kristálycukor
  • 3 kávéskanál
    PENNY ételecet
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A lisztbe beleütjük a 2 db tojást, csipet sót, a hideg vizet hozzáadagolva összekeverjük a nokedlitésztát. (Nem kell nagyon kidolgozni, csak éppen összeálljon és szaggatható legyen.)
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy 5-6 literes fazékban sós vizet forralunk, galuskaszaggatóval több részletben a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, és olvasztott zsiradékra öntjük egy nagyobb tapadásmentes serpenyőbe.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A kifőtt nokedlit a serpenyőben felhevítjük, majd a kevés sóval felvert 8 db tojást egyenletesen ráöntjük, és lefedve, közepes hőfokon óvatosan átkeverve készre sütjük. (Ne sokáig süssük, mert a forró tésztától a nyers tojásöntet hamar megfelelő állagú lesz a nokedlin.)
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Kora tavasszal a még nagyon gyenge salátát 4 felé vágjuk, bő vízben jól átmossuk, a víztől lerázva a salátalében megforgatva tálaljuk.