Vegán mac n cheese


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • Vegán receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 250 gramm
    Aranykosár makaróni tészta
  • 0.5 fej
    Vöröshagyma
  • 3 gerezd
    Fokhagyma
  • 50 ml
    MYBio olívaolaj
  • 3 darab
    PENNY zöldségleves kocka
  • 1 marék
    PENNY sótlan kesudió
  • 1 teáskanál
    PENNY chili paprika
  • ízlés szerint
  • 3 tasak
    PENNY instant élesztő

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Helyezd a makaróni tésztát forrásban lévő vízbe, és főzd 9-11 percig (vagy amíg a tészta csomagolása javasolja)
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, és süsd közepes lángon. Ha már üvegesre sült, add hozzá a fokhagymát is, majd további 2 percig tartsd a tűzön.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Öntsd a fokhagymás hagymát egy turmixgépbe, majd tedd bele az áztatott és leszűrt kesudiót, a chili port, köményt, élesztőt és egy csipet sót. Öntsd bele az ásványvizet (zöldség alaplevet) is, majd turmixold össze addig, amíg egyenletes állagú nem lesz.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Szűrd le a makarónit, majd öntsd vissza a főzőedénybe. Ezt követően öntsd hozzá a "sajtos" szószt, és keverd össze alaposan.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálald egyből, és egy kis ropogós élvezet érdekében, szórd meg a pirított zsemlemorzsával. Jó étvágyat!