Zöldbabfőzelék (glutén- laktózmentes)


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 1 dl
    MYBio Extra szűz olívaolaj
  • 0.5 darab
    Étkezési paprika
  • 0.5 darab
    Paradicsom
  • 1 gerez d
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 teáskanál
    PENNY őrölt édes fűszerpaprika
  • 45 dkg
    Zöldségeskert zöldbab (frissel is helyettesíthető)
  • 2 dl
    Sissy laktózmentes tejföl
  • 3 evőkanál
    Gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál
    Gluténmentes zabpehely
  • pár csepp
    Bino citromlé
  • 0.5 csokor
    Friss petrezselyem

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A zöldbabfőzelék elkészítéséhez az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beledobjuk az egész paprikát és paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk és felöntjük 5 dl vízzel. Lefedve puhára főzzük kb 20-25 perc alatt, majd kivesszük belőle a paprikát és a paradicsomot.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tejfölhöz hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés (néhány kanállal hozzákeverjünk a forró főzőléből) után a főzelékhez adjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a zabpehellyel, végül pár csepp citromlével savanyítjuk.