Mátrai Borzaska


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 60 dkg
    burgonya
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 2 db
    PENNY tojás
  • 4 ek
    PENNY búzafinomliszt
  • 2 dl
    PENNY napraforgó-étolaj
  • 80 dkg
    Kedvenc Hentese sertéskaraj
  • 330 g
    Sissy tejföl
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 15 dkg
    Milkeria reszelt trappista sajt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal, 5-10 percig állni hagyjuk, majd kézzel jó alaposan kinyomkodjuk, és a keletkezett levet leöntjük. A reszelt, kinyomkodott burgonyához hozzáadjuk a két feltört tojást és a lisztet, alaposan összekeverjük, sűrű, enyhén folyós masszát kell kapnunk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy magas falú edényben vagy serpenyőbe olajat hevítünk kb. 170-180 Celsius-fokra. Míg az olaj hevül, a karajszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ezután lisztbe forgatjuk, végül a burgonyás masszába mártjuk és rögtön a forró olajba helyezzük. Nagyjából 5-7 perc alatt pirosra sütjük, az elkészült húsokat papírtörlőre tesszük és hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy keverőtálkába tejfölt kanalazunk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A hússzeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy sütőtálba helyezzük, mindegyik húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, tetejére sajtot szórunk, és a sütőbe helyezzük 5-8 percre, amíg a sajt megpirul. Az elkészült borzaskát melegen tálaljuk, rizibizivel, vagy salátával fogyasztjuk.