Menzás fasírozott tejszínes-spenótos krumplival


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 kg
    burgonya
  • 6 dl
    PENNY napraforgó-étolaj
  • 7 dl
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • ízlés szerint
  • 500 g
    Kedvenc Hentese darált sertéshús
  • 1 csomag
    fasírtalap
  • 100 g
    PENNY zsemlemorzsa
  • 300 ml
    Sissy habtejszín
  • 200 g
    PENNY bébi spenót
  • 50 g
    Sissy teavaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A fasírozott elkészítéséhez először vizet melegítünk egy gyorsforralóban, majd amikor forr, hozzákeverjük a fasírtalapot és 5 percre félretesszük. Az alaposan megmosott krumplit 3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk a krumplit. Felöntjük a vízzel, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult a krumpli, levesszük a fedőt és még így is főzzük pár percig.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a spenótot, majd amikor az összeesett, a vajat is. Egyet forralunk rajta, és tálalásig félretesszük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A darált húshoz hozzákeverjük a fasírtalapot, majd kb. 100 g-os gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és kissé kilapítjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük a húsokat, majd papírtörlőre szedjük őket. A kész fasírozottat a krumplival tálaljuk.