Menzás fasírozott tejszínes-spenótos krumplival


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 kg
burgonya
6 dl
PENNY napraforgó-étolaj
7 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
ízlés szerint
500 g
Kedvenc Hentese darált sertéshús
1 csomag
fasírtalap
100 g
PENNY zsemlemorzsa
300 ml
Sissy habtejszín
200 g
PENNY bébi spenót
50 g
Sissy teavaj

Előkészítés

1
A fasírozott elkészítéséhez először vizet melegítünk egy gyorsforralóban, majd amikor forr, hozzákeverjük a fasírtalapot és 5 percre félretesszük. Az alaposan megmosott krumplit 3 cm-es kockákra vágjuk.
2
Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk a krumplit. Felöntjük a vízzel, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult a krumpli, levesszük a fedőt és még így is főzzük pár percig.
3
Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a spenótot, majd amikor az összeesett, a vajat is. Egyet forralunk rajta, és tálalásig félretesszük.
4
A darált húshoz hozzákeverjük a fasírtalapot, majd kb. 100 g-os gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és kissé kilapítjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük a húsokat, majd papírtörlőre szedjük őket. A kész fasírozottat a krumplival tálaljuk.

Hasonló receptek