Pincepörkölt


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 0.5 kg
    gomba
  • 1.2 kg
    burgonya
  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 2 db
    tv paprika
  • 2 db
    paradicsom
  • 20 dkg
    Dárdás füstölt szalonna
  • 500 g
    Kedvenc Hentese sertéslapocka
  • 8 dl
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • ízlés szerint
  • 3 ek
    PENNY fűszerpaprika őrlemény
  • 0.5 ek
    PENNY morzsolt majoranna
  • 1 tk
    Czifra csemege paprikakrém
  • 1 db
    PENNY marhahúsleves kocka
  • 1 ek
    Zöldségeskert sűrített paradicsom

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.